Piccalilly -voileipä
Piccalilly -voileipä
Ainesosat Piccalilly:
1 pieni kukkakaali (300g)
3-4 pientä shalottisipulia (200-300g)
2 pientä porkkanaa (200-300g)
300g neulapapuja
karkeaa merisuolaa
5 dl etikkaa (valko/sherry/puna)
3 valkosipulin kynttä
1,5 dl sokeria
3 rkl maissitärkkelystä
2 rkl Colman’s sinappijauhetta
pari laakerinlehteä
muutama mustapippuri
muutama tähtianis
1 tl kuminansiemeniä
Ainesosat Piccalillyllä täytetty leipä:
8 siivua vaaleaa leipää (esim vahvarakenteinen juurileipä)
2 tl Grey Poupon sinappia
8 siivua keittokinkkua (tai muuta leikkelettä)
4 kananmunaa kovaksi keitettynä
yrttejä, esim lehtipersiljaa
pikkelöityä kurkkua
200g picallilly pikkelssiä hienoksi pilkottuna
1rkl TABASCO® Sriracha -kastiketta
Valmistus Piccalilly:
Kuori ja leikkaa vihannekset sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
Lisää vihannesten kanssa kannelliseen astiaan 1-2dl karkeaa merisuolaa. Ravistele huolellisesti rasian sisältöä.
Laita jääkaappiin maustumaan yön yli. Jos et ehdi pitää vihanneksia yön yli suolaantumassa, 30min riittää. Valmistele sillä aikaa mausteliemi.
Sekoita 1dl etikkaa, sinappijauhe ja maissitarkkelys tahnaksi.
Kiehauta kattilassa 4dl etikkaa, lisää mausteet ja sokeri kattilaan.
Sekoita joukkoon sinappinen tahna. Kiehauta seos uudelleen miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoitellen n. 5min ajan.
Huuhtele suolatut vihannekset ja siivilöi huolellisesti mausteseoksen joukkoon.
Pyöräyttele vihanneksia kattilassa hetki ja lisää tämän jälkeen steriloituun lasipurkkiin pikkelssiä.
Sulje purkki ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Voit säilyttää Piccalillyä umpioituna avaamattomana huoneenlämmössä, valolta suojatussa paikassa, noin vuoden verran. Avattuna säilyy jääkaapissa n. kuukauden.
Valmistus Piccalilly -voileipä:
Hienonna pikkelssiä jotta sopii paremmin leivän väliin.
Leikkaa leivästä n. 2cm paksuisia siivuja. Valele Grey Poupon -sinapilla kummatkin leivän kannet.
Lisää yrtit, kinkku, keitetyn kananmunan siivuja ja kerros pikkelssiä.
Viimeistele TABASCO® Sriracha -kastikkeella.