Joulupossu ja -sinappi
Joulupossu ja -sinappi
Ainesosat joulusinappiin:
2dl Colman’s sinappijauhe
1dl sokeri
1tl Maldon suola
2dl kerma
1 kananmuna
1rkl valkoviinietikka
loraus konjakkia (valinnainen)
Ainesosat joulupossuun:
500g possunkylkeä
1 rkl rypsiöljyä
3 shalottia
4 tl Maldon suolaa
3 tl Colman’s sinappijauhe
3 valkosipulin kynttä
muutama timjamin oksa
1 kanelitanko
muutama tähtianis
1 dl soijakastike
2 dl etikka (valko/sherry/omena)
muutama laakerinlehti
1 tl muskottipähkinä
4 rkl hunaja
2 dl valkoviini
4 rkl TABASCO® Chipotle -kastiketta
Valmistus sinappi:
Sekoita sinappijauhe, sokeri ja suola.
Sekoita kerma ja kananmuna keskenään, lisää kuivat aineet kermaseokseen.
Kuumenna seos kattilassa pohjaa myöten hämmentäen kiehuvaksi ja keittele vielä hetki miedolla lämmöllä kunnes seos saostuu ja muuttuu paksummaksi.
Ota pois levyltä, lisää etikka ja konjakki.
Kaada steriloituun lasipurkkiin, siirrä sivuun ja anna jäähtyä.
Sinappi säilyy avaamattomana jääkaapissa useamman kuukauden. Avattuna n. 2 viikkoa.
Vinkki: Jos haluat sinappiin hiukan lisää potkua, lisää loraus TABASCO® -kastiketta joukkoon etikan ja konjakin mukana.
Valmistus possu:
Leikkaa possunkylki 4 annospalaan. Suolaa palat reilulla suolalla.
Kuumenna paistinpannu kovalla lämmöllä kuumaksi.
Leikkaa sipulit ja valkosipulit pienemmiksi.
Lisää possun palat pannulle rypsiöljyn kanssa ja paista kauttaaltaan kaunis väli paloihin. Tämä vaihe ottaa n. 5-8min.
Lisää lopuksi sinappijauhepannulle ja pyöritä possut jauheessa kauttaaltaan.
Jos pannu on uuninkestävä lisää kaikki mausteet ja nesteet pannuun (muuten siirrä annospalat uunivuokaan pannunesteiden, mausteiden ja liemien kanssa) ja laita koko komeus uuniin foliolla peitettynä 200°C n. 60min ja 160°C n. 1.5h.
Tarjoile