Fried chicken
Raaka-aineet:
600g kanan koipi- ja reisilihaa
Haudutusliemi:
500 ml riisiviinietikkaa (muu vaalea etikka käy paitsi väkiviina)
500 ml vettä
2 rkl seesamöljyä
2 rkl suolaa
2 rkl sokeria
1 tl fenkolinsiemeniä
2 rkl soijaa
3 valkosipulin kynttä
3 laakerinlehteä
3-4 ruokalusikallista TABASCO® Sweet & Spicy -kastiketta
Leivitys:500 ml piimää
4 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
Sweet & Spicy dip:
1 dl TABASCO® Sweet & Spicy -kastiketta
2 rkl kanan haudutuslientä
2 rkl soijakastiketta
Fenkoli-kaalislaw:1 fenkoli
1/4 valkokaalia
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl riisiviinietikkaa (muu vaalea etikka käy, paitsi väkiviinaetikka)
2 rkl soijakastiketta
1 dl seesamsiemeniä
Valmistus:
Kiehauta haudutusliemen ainekset kattilassa, lisää kananpalat, anna kypsyä miedolla lämmöllä 15min, ota kattila pois liedeltä ja anna hautua kannen alla 20min. Nostele kananpalat lautaselle ja anna jäähtyä hetki.
Sekoita leivityksessä tarvittavat kuivat aineet keskenään, jaa kahteen kulhoon. Kaada piimä omaan kulhoon. Tupla-leivitä jäähtyneet kananpalat seuraavasti, jauhoseos-piimä-jauhoseos. Nostele lopuksi lautaselle, anna vetäytyä 15 min ennen paistamista, saat rapeamman lopputuloksen.
Laita öljy lämpiämään. Friteerauksen voit tehdä joko friteerauskeittimessä tai vaikka teräskattilassa. Kunhan pidät huolen, että oljyä ei ole yli puolivälin kattilan tilavuudesta. Pidä aina lähellä kattilan kantta tai sammutuspeitettä rasvapalon varalle, älä koskaan sammuta rasvapaloa vedellä!
Sekoita dipin ainekset keskenään ja käytä kastikkeena fried chickenin kanssa.
Leikkaa fenkoli ja kaali ohuiksi suikaleiksi, sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään. Voit kokeilla samanlaista vegaaniversiota tempeä käyttäen.
Kun öljy on 190°C asteista voit aloittaa friteeraamisen. Friteeraa kanoja n. 2-3 min, kääntele muutamaan otteeseen paloja esim. reikäkauhaa käyttäen.
Tarjoile fenkoli-kaalislawn sekä TABASCO® Sweet & Spicy -kastikkeen kanssa.