Mini Pavlovat
Mini Pavlovat (n. 24 pientä pavlovaa)
Ainesosat:
3 valkuaista
150 g sokeria
1 tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta (optional)
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl vettä
Robertson’s lemon curdia
Marjoja esim. herukoita, vadelmia
TABASCO® Green -kastiketta
Yrttejä esim. minttua
Valmistus:
Aseta uuni lämpenemään 140°C.
Mittaa kaikki ainekset valmiiksi.
Sekoita pienessä kattilassa maissitärkkelys ja vesi, kuumenna miedolla lämmöllä kunnes seos on muuttunut tahnaksi. Aseta sivuun.
Vaahdota yleiskoneessa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vaniljasokeri sekaan. Kun vaahto on hyvin kuohkeaa ja marenki pysyy kulhossa ylösalaisin, se on valmista.
Sekoita maissitahna vielä hyvin joukkoon.
Aseta marenki pursotinpussiin ja pursota pieniä pavlova-kiekkoja uunipellille (tai lusikoi) ja tee teelusikalla keskelle marenkeja pieni kuoppa.
Paista marenkeja uunissa n. 60min, jäähdytä.
Marinoi marjoja TABASCO® Green -kastikkeella.
Täytä marengit sitruunatahnalla ja koristelle marinoiduilla marjoilla ja yrteillä.
Viinisuositus:
KWV Cuvée Rosé, alkuperämaa Etelä-Afrikka