Uunibataatti & Pulled Jakkitäyte
Uunibataatti & Pulled Jakkitäyte (4:lle)
Ainesosat:
2 isoa tai 4 pientä bataattia
2 rkl oliiviöljyä
2 tl Maldon suolaa
2 x 400 g tölkkiä Del Monte jakkihedelmää
400 g tomaattimurskaa
200 ml vesi
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
3-4 rkl TABASCO® Chipotle -kastiketta
1-2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl fariini- tai muscovado sokeria
2 tl juustokumina
2 tl paprika
1 tl korianterinsiemen
½ tl kumina
½ tl kaneli
Lisäksi tarjoiluun:
150 g ranskankermaa
puntti tuoretta korianteria
Valmistus:
Lämmitä uuni 220°asteeseen.
Pese bataatit huolellisesti, kuivaa. Kääri bataatit yksitellen folioon, lisää jokaiseen foliopalaan tilkka oliiviöljyä ja mausta bataatit reilulla suolalla.
Paahda bataatteja uunissa n. 35-45min bataattien koosta riippuen. Anna vetäytyä kypsymisen jähkeen folion sisällä 15-20min.
Valmista sillä välin täyte. Avaa jakkihedelmä tölkit ja valuta suolaliemi pois. Huuhtele jakkihedelmä kevyesti ja valuta ylimääräiset nesteet hyvin siivilän läpi. Revi jakkihedelmän palat käsin hiukan pienemmäksi.
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota kattilassa keskikovalla lämmöllä oliiviöljytilkan kanssa 6-7 min kunnes sipulit ovat pehmenneet.
Lisää tomaattimurska, soijakastike, etikka, sokeri, vesi, TABASCO® Chipotle -kastike ja kuivamausteet. Lisää myös jakkihedelmänliha. Lisää tilkka vettä jos tarvitset.
Hauduta keskikovalla lämmöllä n. 20min välillä sekoitellen kunnes seos sakenee ja jakkihedelmästä tulee ns. nyhtöä. Anna tekeytyä vielä kattilassa kunnes uunibataatit ovat valmiita.
Nostele uunibataatit ja jakkitäyte tarjolle ranskankerman ja tuoreen korianterin kanssa.