Site_profile.png

Hei!

Tervetuloa makujen maailmaan. Tutustu herkullisiin resepteihin, kokeile ja nauti!

Jakkihedelmä ”Potpie”

Jakkihedelmä ”Potpie”

Jakkihedelmä ”Potpie” (6:lle)

Ainesosat:

  • 1 iso purjo

  • 400 g palsternakka

  • 300 g porkkana

  • 400 g pakasteherneitä

  • 4 valkosipulin kynttä

  • 2 x 400 g tölkkiä Del Monte jakkihedelmää

  • 2 rkl rypsiöljyä

  • 100 g voi

  • 100 g vehnäjauho

  • 1000 ml maito 3%

  • 3-4 tl Maldon suolaa

  • 3 rkl TABASCO® Green -kastike

  • ½ punttia timjamia

  • 2 tl paprikajauhetta

  • 2-3 tl Colman’s sinappijauhetta

  • 3 kpl laakerinlehtiä.

  • 1 tl muskottipähkinää

  • reilusti Maldon valkopippuria myllystä

  • 1 pkt lehtitaikinaa (n. 500 g)

  • 1 kananmuna voiteluun

Valmistus:

  1. Leikkaa purjon kanta sekä pieni pala päätyä pois ja leikkaa purjo pitkittäin puoliksi. Pese huolellisesti ja leikkaa n. 1cm kokoista siivua.

  2. Kuori ja leikkaa palsternakka ja porkkana n. 2x2cm kuutioiksi, hienonna valkosipuli ja timjami.

  3. Avaa jakkihedelmä tölkit ja valuta suolaliemi pois. Huuhtele jakkihedelmä kevyesti ja valuta ylimääräiset nesteet hyvin siivilän läpi. Revi jakkihedelmän palat käsin hiukan pienemmäksi.

  4. Kuumenna rypsiöljyä kattilassa, lisää purjo ja kuullota n. 1-2min. Lisää porkkana, palsternakka, valkosipuli ja timjami, kuullota 2-3min lisää.

  5. Lisää kevyesti revitty jakkihedelmä sekä kuivamausteet joukkoon, Kuullota vielä 2min. Mausta TABASCO® Green -kastikkeella ja suolalla.

  6. Sulata toisessa kattilassa voi ja lisää joukkoon vehnäjauho.

  7. Kypsennä voi-jauhoseosta miedolla lämmöllä n. 3-4min että jauhot kypsyvät. Hämmennä pohjaa myöten, jotta suurus ei ota väriä, eikä pala.

  8. Lämmitä samalla maito toisessa kattilassa.

  9. Kun jauhosuurus on kypsynyt, lisää kuuma maito joukkoon muutamassa osassa samalla sekoittaen. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

  10. Sekoita valkokastike ja kuullotettu jakkitäyte keskenään ja kaada uunivuokaan.

  11. Levitä kevyesti kaulittu lehtitakinalevy vuoan päälle ja voitele kananmunalla.

  12. Kypsennä piirasta 180°-asteisessa uunissa n. 30min kunnes taikinakuori on saanut kauniin värin.

  13. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Uunibataatti & Pulled Jakkitäyte

Uunibataatti & Pulled Jakkitäyte

Karitsanlihapata

Karitsanlihapata