Karitsanlihapata
Karitsanlihapata (4-6:lle)
Ainesosat:
400-500 g karitsan paistia tai lapaa
800 g yleisperunaa (puolikiinteä/jauhoinen sopii erityisen hyvin, keltainen pkt)
300 g juuriselleriä
300 g nauriita
200 g porkkanaa
200 g sipulia
4-5 valkosipulin kynttä
3 rkl rypsiöljyä
1000 ml kanalientä
300 ml punaviiniä, esim. Conte Ricci
2 rkl Maldon suolaa
Maldonin mustapippuria myllystä
1/2 punttia timjamia
1-2 rkl soijakastiketta
2-3rkl TABASCO® Original -kastiketta
2 tl Colman’s sinappijauhetta
2 tl paprikajauhe
3 kpl tähtianis
3 kpl laakerinlehti
Valmistus:
Lämmitä uuni 160° asteeseen.
Leikkaa karitsan paistit n. 5x5cm paloiksi.
Leikkaa perunat puoliksi tai neljään osaan hiukan koosta riippuen.
Kuori ja leikkaa porkkanat, juuriselleri, nauriit ja sipulit reilun kokoisiksi n. 3x3cm paloiksi.
Hienonna valkosipuli ja timjami.
Lisää puolet rypsiöljystä, karitsanlihat sekä timjami kuumaan kattilaan, ruskista lihoja n. 2min per puoli, mausta suolalla. Poista lihat pannulta hetkeksi.
Lisää loppu öljy kattilaan sekä paloitellut juurekset, sipulit sekä valkosipuli. Kuullota n. 2-3 min, lisää kuivamausteet ja kuullota vielä hetki.
Lisää punaviini ja kiehauta.
Lisää kanaliemi, soijakastike, TABASCO® Original -kastike sekä lihat ja perunat joukkoon.
Nosta pata uuniin ja hauduta pataruokaa 160° uunissa n. 1.5h-2h.
Vinkki:
Jos haluat lähteä kotoa laskiaisen viettoon padan hautuessa pitämättä uunia päällä, voit toimia seuraavasti. Esilämmitä uuni 220-asteeseen, nosta pata uuniin ja ota pois päältä. Anna padan hautua ns. ”jälkilämmöllä” 1,5-2h.