Raparperisorbetti
Raparperisorbetti, kauracrumble ja madeleinejä (4:lle)
Raaka-aineet: raparperi-Tabasco-sorbetti
75g sokeria
75g vettä
50g glukoosisiirappia
600g turkkilaista jugurttia
1 liivatelehti
300g raparperia
200g sokeria
45 tippaa TABASCO® Original -kastiketta
Valmistus:
Kuori ja pilko raparperit. Lisää raparperi ja 100g sokeria kattilaan ja keitä kunnes raparperi on pehmennyt ja sokeri täysin sulanut, n. 10min. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita raparperisurvos ja TABASCO® -kastike jugurtin joukkoon. Kuumenna sokeri, glukoosi ja vesi 120-asteiseksi. Lisää sokerisiirappi sekä liotettu liivatelehti jugurttiseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Pakasta Paco-purkkiin n. 10 tunniksi. Aja Paco Jet- tai muulla jäätelökoneella sorbetti “auki” noin tuntia ennen sorbetin tarjoilua ja laita vielä hetkeksi pakastimeen vetäytymään. Mikäli et omista jäätelokonetta, voit tehdä sorbettimassan seuraavasti: laita massa kannelliseen pakkaseen mentävään purkkiin/rasiaan ja pakasta. Pakastuksen aikana (n. 10h) käy tunnin välein hämmentämässä massaa kunnes optimaalinen konsistenssi on saavutettu. Tarjoile jäätelö lämpimien madeleine-leivosten kanssa.
Raaka-aineet: kauracrumble
50g kauraleseitä
50g voita
50g sokeria
Valmistus:
Yhdistä huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet. Sekoita massa huolellisesti sekaisin ja levitä uunipellille tasaisesti. Paista uunissa 160 asteessa noin 10-15 minuuttia tai kunnes crumble on kauniin kullankeltaista.
Raaka-aineet: madeleine (20:kpl)
240g valkuaisia
300g sokeria
100g mantelijauhoa
100g vehnäjauhoa
150g ruskistettua voita
15g hunajaa
1 sitruunan kuori
Valmistus:
Sulata ja ruskista voi. Sekoita jauhot yhteen. Sekoita valkuaiset ja sokeri keskenään, ei tarvitse vaahdottaa. Lisää jauhot ja tämän jälkeen voi. Lisää hunaja ja sitruunan kuori. Lusikoi massaa voideltuihin madeleine vuokiin ja paista n. 200 asteessa n. 10 min kunnes madeleinet ovat kullanruskeita.