Noritacoja ja Cheviche
Noritacoja ja "nordic" chevicheä (4:lle)
Raaka-aineet: cheviche
500 g tuoretta nahatonta kuhafileetä
5 limen mehu
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 pulloa TABASCO® Green -kastiketta
1 puntti ruohosipulia
1 puntti kevätsipulia
100g raparperia
2 tl Maldon -suolaa
ripaus vastarouhittua mustapippuria
Raaka-aineet: 1-2-3 etikkaliemi
1 dl väkiviinaetikka
2 dl sokeri
3 dl vesi
Raaka-aineet: noritacot
6 arkkia norilevää
50g sushiriisiä tai puuro/risottoriisiä
250g vettä
Valmistus:
Poista kalafileestä mahdolliset ruodot ja kuutioi filee pieneksi. Siirrä kalakuutiot kulhoon. Purista limeteistä mehu, sekoita oliiviöljyn ja TABASCO® -kastikkeen kanssa ja lisää neste kalakuutioiden päälle. Siirrä kalakuutiot peitettynä jääkaappiin ainakin tunniksi. Valmista 1-2-3 etikkaliemi (1 osa etikkaa (yleensä väkiviina) 2 osaa sokeria, 3 osaa vettä). Kuori ja kuutio raparperi, anna maustua 1-2-3 etikkaliemessä ainakin 30min. Hienonna kevätsipuli ja ruohosipuli. Sekoita sipulit valutetun kuhan ja raparperien kanssa keskenään. Viimeistele keto-orvokeilla.
Kypsennä 50g riisiä ylikypsäksi ja sekoita tasaiseksi massaksi sauvaseoittimella. Laita pursotinpussiin. Pursota ohuita viiruja norilevä-lehdille ja anna kuivua huoneenlämmössä yön yli tai uunissa n. 60°C muutama tunti. Leikkaa arkit 4:ään osaan. Uppopaista n. 200° öljyssä tacorautojen välissä muutama sekunti. Tacorautojen tilalla voi käyttää kahta kauhaa (esim. pastakauhat sopivat hyvin). Suolaa kevyesti ja tarjoile cheviche tacojen päältä.