Seesami-tofu nuudelit
Seesami-tofu nuudelit (neljälle)
Ainekset
4 pkt Nissin pikanuudeleita (esim. kananmakuinen)
2 kevätsipulin vartta
paahdettuja seesamisiemeniä
2 pkt Tofua (270g/pkt)
4 pss Nissin pikanuudelimausteita
1 rkl rypsiöljyä
2 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
Seesamikastike ainekset
3 rkl tahinia
2 rkl seesamiöljyä
3 rkl vaaleaa etikkaa (esim. omenaviini)
2 rkl soijakastiketta
2 rkl Tabasco Sriracha kastiketta
2-3 rkl vesi
1 rkl raastettua inkivääriä
2 valkosipulin kynttä raastettuna
Maldon mustapippuria myllystä
Valmistus
Avaa tofupaketit ja purista tofuja talouspaperin välissä niin, että ylimääräiset nesteet saadaan tofusta pois. Revi tofut suupalan kokoisiksi paloiksi, lisää kuumalle ja kuivalle pannulle, ja paista noin 5min välillä käännellen. Lisää rypsiöljy ja mausteet. Paista vielä noin 10 min kunnes tofu on saanut kauniin värin ja ovat hiukan rapeita.
Valmista kastike. Sekoita keskenään kulhossa tahini, seesamiöljy, sriracha, soijakastike ja etikka, kunnes saat tasaisen ja ”sileän” kastikkeen. Raasta joukkoon inkivääri ja valkosipuli. Mikäli kastike on liian sakeaa, lisää tilkka vettä ja viimeistele mustapippurilla.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja sekoita kastikkeen kanssa. Jaa nuudelit kulhoihin. Lisää tofupalat.
Viimeistele silputulla kevätsipulilla ja paahdetuilla seesamisiemenillä.