Sriracha burger
Sriracha burger neljälle
Ainesosat:
500g naudan jauhelihaa (rasvaa vähintään 10%)
8 pikkelikurkun siivua
4 siivua hyvää cheddaria
4 burgerisämpylää
4 keräsalaatin lehteä
4 ohutta siivua tomaattia
4 ohutta siivua hopeasipulia
1 dl majoneesia
2 tl Colman’s sinappijauhetta
0,5 dl ketsuppia
TABASCO® Sriracha -kastiketta
Maldonin suolaa myllystä
Valmistus:
Levitä työtason päälle muutama iso pala kelmua n. 30x40cm. Asettele jauheliha kelmuun mahdollisimman keskitetysti ja lihan syyt yhdensuuntaisesti, kääri jauheliha kelmun sisään tiukalle rullalle. Rullan halkaisijan tulisi olla n. 10-12cm. Tee rullan päihin solmut kelmun avulla. Voit tehdä tämän työvaiheen edellisenä iltana ja pitää pihvirullaa yön yli kylmässä. Vaihtoehtoisesti laita rulla pakkaseen n. 30min ajaksi ennen pihvien leikkaamista.
Leikkaa sillä välin tomaatti, pikkelikurkku, sipuli, pese salaatinlehdet.
Tee hampurilaiskastike, sekoita keskenään majoneesi, ketsuppi ja sinappijauhe.
Ota pihvimassa kylmästä, leikkaa tästä neljä suunnilleen samankokoista pihviä, poista kelmut.
Mausta pihvit reilulla Maldonin suolalla ja paista kuumalla pannulla n. 2min per puoli, kun käännät pihvin, lisää cheddar pihvin pintaan jotta se ehtii sulaa hiukan.
Kasaa burgerit seuraavasti: lisää sämpylän pohjalle reilusti hampurilaiskastiketta, salaatti, tomaatti, kurkku ja sipuli, päälle pihvi ja juusto ja kanteen reilusti TABASCO® Sriracha-kastiketta.
Sulje hampurilainen ja nauti heti!!