Hasselbackan perunat
Hasselbackan perunat
Ainesosat:
18 keskikokoista perunaa (soikeita) tai 36 uutta perunaa
45 g voita
5 rkl oliiviöljyä
Maldon-suolaa
Valmistus:
Jos käytät isoja perunoita, kuumenna tavallinen uuni 210°C:n, kiertoilmauuni 190°C:n. Jos käytät uusia perunoita, kuumenna tavallinen uuni 200°C:n ja kiertoilmauuni 180°C:n. Tee perunoihin poikittaiset viillot noin 3 millin välein.
Kun olet leikannut kaikki perunat, laita paistovuoka keittolevylle, vuokaan voita ja öljyä, ja kuumenna, kunnes seos on kuplivan kuumaa. Kääntele perunat huolellisesti voi-öljyseoksessa, ensin leikattu puoli alaspäin, sitten toisin päin, ja lusikoi rasvaa niiden päälle.
Ripottele jokaisen perunan päälle reilusti Maldon-suolaa ja pane vuoka uuniin. Kypsennä isoja perunoita noin 70 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla, ja jos peruna ei tunnu pehmeältä, paista vielä 10 minuuttia. Uusille perunoille riittää yleensä 40 minuuttia.
Siirrä perunat lämmitetylle lautaselle ja tarjoile.