Ruusukaalit
Ruusukaalit
Ainesosat:
1 kg ruusukaaleja, esikäsiteltyinä (poista kanta ja tarvittaessa päällimmäiset lehdet)
6 viipaletta savupekonia, leikattuna sopiviksi suupaloiksi
200 g tyhjiöpakattuja kastanjoita
50 g voita
Maldon-suolaa
Valmistus:
Kiehauta vesi isossa kattilassa, lisää suolaa ja 1 kg esikäsiteltyjä ruusukaaleja. Kun vesi taas kiehuu, kypsennä kaaleja vielä 5 minuuttia. Kaada kuuma vesi pois, jäähdytä ruusukaalit juoksevan veden alla kylmiksi, valuta.
Kuumenna suuri paistinpannu, lisää paloiteltu pekoni ja paista varovasti 10 minuuttia, kunnes pekoni on ruskistunut rapeaksi.
Ota pekonit pannulta, mutta jätät rasva. Lisää pannuun 200 g kastanjoita ja paista kovalla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes kastanjat saavat väriä. Ota kastanjat pois pannulta.
Lisää ruusukaalit pannulle. Lisää myös tilkka vettä, peitä kannella ja anna kypsyä keskilämmöllä noin 5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen, kunnes kaalit ovat juuri ja juuri pehmeitä.
Ota kansi pois, nosta lämpöä ja lisää sitten suurin osa voista ja kuullota ruusukaaleja vielä 2 minuuttia.
Lisää pekoni ja kastanjat, mausta reilusti Maldon-suolalla ja pippurilla, pane loppu voi päälle ja tarjoile.