Myskikurpitsa-sieniwellington
Suklaabrowniet
Ainesosat:
Noin 12,5 cm pala myskikurpitsan kapeammasta päästä
3 rkl oliiviöljyä sieniseokseen
2 hienoksi pilkottua banaanisalottisipulia
750 g sekalaisia sieniä hienoksi pilkottuna
4 valkosipulinkynttä murskattuna
pieni kourallinen tuoreita timjaminlehtiä, pilkottuna
2 rkl punaista miso-tahnaa
150 g cashewpähkinöitä
1,5 dl kasvislientä
Vehnäjauhoa kaulimiseen
600 g voitaikinaa
2 rkl (soija)maitoa voiteluun
Valmistus:
Kuumenna uuni 200°C:n (kiertoilma 180°C) ja laita leivinpaperi pellille. Kuori kurpitsa ja halkaise se tasaisesti puoliksi pituussuunnassa. Aseta leikattu puoli alaspäin pellille ja voitele 1 rkl:lla öljyä. Suolaa ja paista 75-90 min, kunnes kurpitsa on pehmeä. Anna jäähtyä.
Valmista sillä välin sienet. Kuumenna 2 rkl öljyä suuressa paistinpannussa keskilämmöllä ja paista sipulit pehmeiksi, noin 5 minuuttia. Käännä levy kuumemmalle ja lisää sienet pannulle. Kypsennä välillä sekoittaen 12-15 minuuttia, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut ja sienet ovat ruskistuneet. Lisää valkosipuli, timjami ja miso ja kypsennä vielä 2 minuuttia. Ota pannu pois levyltä.
Jauha cashewpähkinöistä ja liemestä tasainen seos monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita sieniseokseen, tarkista maku ja anna jäähtyä.
Ota pellille uusi leivinpaperi. Jauhota työtaso kevyesti ja kauli 1⁄3 taikinasta 30,5 x 15 cm:n suorakulmioksi. Levitä sieniseos taikinalevyn päälle ja jätä reunoista 1 cm ilman täytettä. Aseta paistetut kurpitsanpuolikkaat päälle ja varmista, että ne asettuvat keskeltä siististi vastakkain.
Kauli loppu taikina levyksi, joka on riittävän suuri peittämään täytteen. Aseta levy täytteen päälle, leikkaa reunat ja nipistä ne kiinni. Jäähdytä 30 minuuttia.
Kuumenna uuni uudelleen 200 °C:n (kiertoilma 180 °C). Voitele käärö (soija)maidolla ja paista uunissa 50-60 min, kunnes pinta on kullanruskea ja rapea. Anna levätä 10 minuuttia ennen kuin siirrät tarjolle laudalle tai lautaselle. Tarjoile viipaleina.