Suklaabrowniet
Suklaabrowniet
Ainesosat:
275 g pehmeää voita
375 g hienoa sokeria
4 isoa kananmunaa
75 g kaakaojauhetta
100 g vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
100 g suklaahippuja
Maldon-suolaa
Valmistus:
Kuumenna uuni: tavallinen 180°C, kiertoilma 160°C.
Leikkaa leivinpaperista suorakulmion mallinen pala 30 cm x 23 cm x 4 cm pellille tai uunivuokaan. Voitele vuoka ja vuoraa se sitten paperilla painellen paperia siististi myös kulmiin.
Mittaa kaikki ainekset suureen kulhoon ja sekoita taikina sähkövatkaimella tasaiseksi.
Lusikoi taikina vuokaan. Kaavi kulhosta kaikki taikina nuolijalla. Levitä taikina varovasti vuoan kulmiin asti ja tasoita pinta lastalla.
Ripottele päälle Maldon-suolaa.
Paista 40–45 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja leivonnaiseen pistettyyn tikkuun ei enää jää taikinaa. Jos paistos tummuu liikaa, peitä pinta löyhästi foliolla viimeisten 10 minuutin ajaksi.
Anna leivonnaisen jäähtyä vuoassa ja leikkaa se sitten neliöiksi!