Suolaiset joulupiiraat
Suolaiset joulupiiraat (10kpl)
Ainekset:
1pkt voi- tai lehtitaikinalevyjä
1 kananmuna voiteluun
Sienitäyte ainekset:
200 g liotettuja suolasieniä
200 g ranskankermaa
1 shalottisipuli
1 punasipuli
1 maustekurkku
1rkl rypsiöljy
1rkl Colman’s sinappia
½ tl Maldon suolaa
1tl Maldon mustapippuria
1rkl TABASCO® Green -kastiketta
¼ sitruunan mehu
½ dl hienonnettua tilliä
Savusärkitäytteen ainekset:
200 g savusärkisäilykettä
200 g ranskankermaa
1 punasipuli
½ dl kapriksia
1rkl Colman’s sinappia
½ tl Maldon suolaa
½ tl Maldon mustapippuria
1rkl TABASCO® Green -kastiketta
¼ sitruunan mehu
½ dl hienonnettua tilliä
Piiraiden valmistus:
Ota taikinalevyt sulamaan noin 10 min ennen työstämistä ja levitä pellille. Lämmitä uuni 225°c.
Leikkaa viillot haluamallasi tavalla hiukan kohmeisiin taikinalevyihin, taittele ja voitele kananmunalla.
Jos käytät voitaikinaa, aseta jotain pientä piirakan keskelle painoksi paistamisen ajaksi. Paista noin 10-12min ajan ja anna jäähtyä 5min ennen täyttämistä.
Lusikoi täytettä piiraiden keskelle, koristele piiraat halutessasi yrteillä ja nauti!
Sienitäytteen valmistus:
Liota suolasienet huolellisesti (mielellään yön yli, kuitenkin vähintään 4 tuntia).
Hienonna shalottisipuli ja liotetut sienet.
Kuullota shalotti rypsiöljyn kanssa kevyesti pannulla, lisää sienet. Kuullota vielä noin 5min.
Hienonna punasipuli ja maustekurkku.
Sekoita kulhossa hienonnettu punasipuli, maustekurkku, ranskankerma ja mausteet.
Lisää kuullotettu sipuliseos ja tarkista maku sekä rakenne. Viimeistele täyte hienonnetulla tillillä.
Vinkki – voit käyttää pannulla paistettuja sieniä, esim kanttarelleja tai suppilovahveroita sekä tuoretta timjamia koristeluun.
Savusärkitäytteen valmistus:
Hienonna punasipuli.
Lisää valutettu savusärki kulhoon, sekoita rikkoaksesi hiukan kalan rakennetta.
Lisää muut ainekset ja mausteet kulhoon, sekoita.
Maista ja tarkista rakenne. Viimeistele hienonnetulla tillillä ja tarjoile piiraiden täytteenä!
Vinkki – voit käyttää mätiä ja ruohosipulia koristeluun.