Vegaaniset wingsit feat. TABASCO® Buffalo -wings
2-3:lle
Ainesosat:
Tofuwings
2 pkt Jalotofu Kylmäsavu (Jalotofu Marinoitu sopii myös)
1 pl TABASCO® Buffalo sauce
2-3 rkl öljyä
Dippailuun
dippikastikkeita (aioli, sweet and sour, tabasco, kaurafraice, salsa, mangocurry majoneesia...)
keitettyjä uusia perunoita
kypsää parsaa
paprikaa
selleriä
porkkanaa
kurkkua
kukkakaalia
kirsikkatomaatteja
Valmistus:
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pilko dipattavat kasvikset ja laita dipit valmiiksi tarjoiluastioihin.
Avaa Jalotofu Kylmäsavun paketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken. Painona voit käyttää esim. leikkuulautaa ja vaikka jääkaapista löytyviä kastike- tai muita pulloja.
*kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan.
Revi** kuivattu tofu sopiviksi suupaloiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pirskota kevyesti oliiviöljyä tofujen päälle ja laita pelti uuniin noin 10-15*** minuutiksi.
**Revitty tofu imee paremmin makuja itseensä ja lopputulos on selkeästi rapeampi, kuin kuutioidusta versiosta valmistettava tofu. Revittyä tofua on myös helpompi käyttää eri ruokalajeissa, kuten tacojen ja tortillojen välissä, salaateissa tai eri kastikkeissa, ja se on näyttävämmän näköinen.
***Riippuen uunin tehosta. Seuraa tofujen kypsymistä.
Ota tofut pois uunista, kun niihin alkaa muodostua rapea pinta. Käännä samalla uunin grillivastus päälle. Käännä tofut uunipellillä kerran ja laita pelti takaisin uuniin sen keskitasolle, grillivastuksen alle. Grillaa tofuja 5-10 min, kunnes ne ovat tarpeeksi rapeita. Kaada tofupalat kulhoon ja lisää joukkoon TABASCO® Buffalo -kastike. Sekoita hyvin. Voit myös pirskottaa kastiketta suoraan pellillä olevien tofujen päälle ja laittaa vielä hetkeksi uuniin.
Laita tofut tarjoiluastiaan ja dippaile kasvisten kera wings-tyylisesti.
VINKKI: voit myös uppopaistaa savutofupalat.