Lohitostadat
Lohitostadat TABASCO® Green -kastikkeella ja guacamolella
Neljälle
Raaka-aineet
Maissitortillat, 16 kpl
4 dl maissijauhoja
3 dl vettä
½ tl Maldon -suolaa
Lohi TABASCO® ceviche
400g lohta
3 tomaattia
1 iso punasipuli
1 pieni kurkku
¼ nippu silputtua tuoretta korianteria
2 limen mehu
½ tl Maldon -suolaa
4 rkl TABASCO® Green Sauce
Guacamole
2 kypsää avokadoa
kourallinen tuoretta korianteria
½ tuore vihreä chili tai jalapeno
1 pieni sipuli
1 limen mehu
½ tl Maldon -suolaa
Lisäksi
1 kevätsipuli koristeluun
muutama syötävä kukka koristeluun
1 lime tarjoiluun
½ rkl oliiviöljyä paistamiseen
Valmistus
Tortillat
Mittaa kulhoon vesi. Yhdistä keskenään maissijauhot ja suola. Lisää kuivat aineet veteen ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan nousta kostean liinan alla 15-30 minuuttia.
Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia palloja ja kauli ne letuiksi käyttäen apunasi jauhoja, jotta taikina ei tartu alustaan.
Paista tortillat miedolla lämmöllä paistinpannulla ilman öljyä 1-2 minuuttia kummaltakin puolelta. Tortillat ovat valmiita käännettäviksi, kun niiden reunat alkavat käpristyä.
Peitä valmiit tortillat liinalla, etteivät ne kovetu.
Ceviche:
Leikkaa lohi pieniksi paloiksi.
Kuori kurkku, poista sen siemenet ja kuutioi pieneksi.
Kuutioi myös tomaatti ja silppua sipuli.
Yhdistä ainekset kulhossa värikkääksi salaatiksi ja sekoita joukkoon limemehu.
Mausta suolalla ja TABASCO® Green -kastikkeella, anna seistä jääkaapissa ainakin tunti.
Guacamole
Hienonna chili, korianteri ja sipuli ja yhdistä ainekset kulhossa.
Lusikoi avocadosta sen hedelmäliha ja lisää muiden ainesten joukkoon.
Survo seos tasaiseksi haarukalla.
Mausta limemehulla ja suolalla.
Tostadojen kokoaminen:
Paista tortillalättyjä pannulla oliiviöljyssä, kunnes ne ruskistuvat ja muuttuvat rapeiksi.
Asettele tortillojen pohjalle punakaalia ja reilusti lohicevicheä.
Lisää päälle lusikallinen guacamolea ja muutama ohut viipale kevätsipulia.
Koristele tostadat syötävillä kukilla ja tarjoa limeviipaleen kera.