Kanafileé ja couscous-salaatti
Kanafileé ja couscous-salaatti kermaisen hummusin kanssa
10:lle henkilölle
Ainekset
10 kananrintaa
Marinadi
1 dl tuoreita yrttejä hienonnettuina (persiljaa, timjamia, rakuunaa)
1 dl oliiviöljyä
1 dl TABASCO® Chipotle kastiketta
Maldon -suolaa
Couscous
2 ½ dl couscousia
2 ½ dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
175 g grillattua punaista paprikaa öljyssä
250 g cocktailtomaatteja
65 g lehtipinaattia
Kuuma sitrusöljy
2 rkl juuri puristettua sitruunamehua
2 tl TABASCO® kastiketta
1 dl oliiviöljyä
Hummus
1 valkosipulin kynsi
1 tölkki (400 g) kikherneitä
1/2 tl roomankuminaa
½ sitruunan mehu
1 rkl tahinia
1 1/2 rkl TABASCO® Chipotle kastiketta
1 dl oliiviöljyä
1–2 rkl vettä
Valmistus (60 min)
Kana
1. Kaada kananrinnat kulhoon. Sekoita muut ainekset marinadiksi. Sivele marinadia kanan pinnalle.
Couscous
1. Kiehauta vesi ja kaada se couscous-ryynien päälle, peitä muovikalvolla ja anna hautua 10 min. Kaada öljy hitaasti päälle ja sekoita haarukalla.
2. Kaada paprikoiden öljy pois ja suikaloi, huuhtele ja puolita tomaatit, sekoita couscousin sekaan ja lisää pinaatti.
Kuuma sitrusöljy
1. Vispilöi sitruunamehu ja TABASCO® kastike yhteen ja sekoita öljy mukaan tipoittain
Hummus
1. Kaada hummusin ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita. Ohenna vedellä, jos koostumus on liian paksu.
Grillaa kananrinnat ja sivele pinnalle marinadia muutaman kerran grillauksen aikana. Viipaloi ja mausta merisuolalla. Tarjoile couscoussalaatin, sitrusöljyn ja hummusin kanssa.