Jambalaya
Katkarapu ja makkarajambalaya (4:lle)
Ainekset
2 rkl ruokaöljyä
200 g savustettua makkaraa leikattuna 1 cm palasiksi
150 g pilkottua selleriä
1 pieni sipuli, pilkottu
1 punainen tai vihreä paprika, pilkottu
1 valkosipulin kynsi, murskattu
4 dl kanalientä
200 g tomaattimurskaa
1 laakerinlehti
1 tl TABASCO® - kastiketta
¼ tl oreganoa
¼ tl timjamia
¼ tl jauhettua maustepippuria
170 g riisiä
250 g kuorittuja katkarapuja
Valmistus
Lämmitä öljy pannussa tai padassa keskilämmöllä. Lisää makkarat, selleri, sipuli, paprika ja valkosipuli. Paista kokoajan sekoittaen noin 5 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat pehmentyneet.
Lisää kanaliemi, tomaatit, laakerinlehti ja mausteet. Kiehauta korkeammalla lämmöllä ja laske sen jälkeen lämpöä ja anna ruoan hautua 10 minuuttia ilman kantta välilä hämmentäen. Lisää riisi, laita kansi päälle ja anna hautua vielä 15 minuuttia. Lisää lopuksi katkaravut, laita kansi päälle ja anna hautua 5 minuuttia, tai kunnes riisi on kypsää ja katkaravut ovat valmiit. Anna seistä kannen alla ilman lämpöä n. 10 minuuttia. Poista laakerinlehti ennen tarjoilua.