Vegebrunssiburgerit
Parhaat (luonnollisesti) gluteenittomat sämpylät
1 pss kuivahiivaa
4 dl kädenlämmintä vettä
1 iso rkl psylliumia
1 rkl chiasiemeniä
ripaus Maldon-suolaa ja sokeria
3 dl kaurajauhoa
3 dl tattarijauhoa
1 dl kaurahiutaleita
3 rkl öljyä
Sekoita suuressa kulhossa kuivahiiva, psyllium, chiasiemenet, suola ja sokeri. Lisää kädenlämmin vesi ja sekoita hyvin. Sekoita toisessa kulhossa jauhot keskenään ja lisää rauhallisesti sekoittaen nestemäisen seoksen joukkoon. Lisää lopuksi öljy, sekoita hyvin ja jätä kohoamaan peitettynä n. puoleksi tunniksi.
Nostele kohonneesta taikinasta leivinpaperin päälle kasoja (tällä ohjeella tulee yksi pellillinen keskikokoisia sämpylöitä, n. 9kpl). Voit pyöritellä taikinapalloista sileämpiä käyttäen apuna jauhoja tai jättää kasat rosoisiksi. Kohota vielä noin 20 minuutin ajan.
Kostuta sämpylät esim. vedellä tai mantelimaidolla ja painele pinnalle halutessasi siemeniä. Paista 225 asteessa 12-14 minuuttia. Anna jäähtyä peitettynä ja nauti!
Jalapeno-guacamole
1 iso kypsä avokado
Puolikas sipuli
Puolikkaan sitruunan mehu
1 puristettu valkosipulinkynsi
Yrttisuolaa maun mukaan
Muutama tippa TABASCO® Green Sauce
Pilko sipuli pieneksi silpuksi. Muussaa avokado kulhossa esimerkiksi haarukalla ja sekoita loput aineet joukkoon. Tarkista maku. Jätä tarvittaessa kylmään vetäytymään.
Lämpimän mausteinen salsa
200g kypsiä luumutomaatteja
1 punainen paprika
sipuli
puoli desiä oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
Muutama tippa TABASCO® Green Saucea
Pilko tomaatit, paprika ja sipuli pieneksi silpuksi. Voit myös käyttää ne monitoimikoneen
kautta, jolloin säästät huomattavasti aikaa. Kuumenna pienessä kasarissa reilu loraus oliiviöljyä ja lisää sipulimurska. Kuullota hetki ja lisää sitten
joukkoon tomaatti- ja paprikasilppu. Lisää mausteet ja anna hautua ainakin 20 minuutin ajan. Käytä heti lämpimänä tai anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.
Jalapenoöljy
1 dl oliiviöljyä
n. 1tl TABASCO® Green Saucea
ripaus suolaa
Sekoita yhteen kulhossa ja sivele esimerkiksi sämpylöiden pintaan ennen lämmitystä tai valele pihvit sillä ennen paistamista.
Tuhdit Mustapapu-Burgerit
2tlk Mustapapuja
3rkl Kikhernejauhoja
1 Suurehko sipuli
1 Punainen paprika
3 Valkosipulin kynttä
1.5dl Maissia tölkistä
1/2tl Chiliä
Mustapippuria
2tl Psylliumia
Pinnalle:
0.5dl Oliiviöljyä
1tl Parikajauhetta
Muutama tippa tabascoa
ämän herkkureseptin teille loi: Aino, Feel Good Kitchen Blogi