Kurpitsavohvelit
n. 12 kpl
6 dl keltaista talvikurpitsaa soseena (noin 400g kuorittuja kurpitsan kuutioita ja 4 dl vettä)
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl Maldon suolaa
50 g voita
Lisäksi:
vuohenjuustoa (pehmeää)
kirsikkatomaatteja
salaattia/yrttejä
paistettu "häränsilmä" kananmuna /1 per ruokailija
TABASCO® Chipotle Sauce -kastiketta
mustapippuria myllystä
Halkaise kurpitsa. Leikkaa pienemmiksi lohkoiksi. Poista siemenet ja koverra pois pehmeä rihmasto. Leikkaa kuori pois. Kuutioi malto. Lisää kurpitsapalat kiehuvaan veteen. Anna kiehua kannen alla hiljalleen kypsiksi. Soseuta sauvasekoittimella ja jäähdytä.
Sulata voi. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää jäähtynyt kurpitsasose. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa jauhoseos kurpitsaseoksen joukkoon. Lisää suola ja rasva. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
Kuumenna vohvelirauta. Sivele vohveliraudalle hieman rypsiöljyä tai voita ennen ensimmäisen vohvelin paistamista. Kaada kauhallinen taikinaa kuumalle raudalle ja paista vohveleista kauniin ruskeita. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa.
Kata noutopöytään sesongin herkullisimmat vastapaistetut vohvelit lisukkeineen ja anna vieraiden viimeistellä oma annoksensa juuri täydelliseksi TABASCO® Chipotle Sauce -kastikkeella.