Nyhtöpossu
10:lle
Ainekset
2 kg porsaanseläkettä
2 ruokasipulia
4 valkosipulin kynttä
4 laakerinlehteä
1 dl tomaattipyreetä
1 dl TABASCO® Chipotle kastiketta
2 dl punaviiniä
2 dl vasikanfondia
2 rkl soijakastiketta
4 rkl fariinisokeria
Maldon -suolaa
Vastajauhettua pippuria
Valmistus
1. Valmista nyhtöpossu kannellisessa padassa, joka kestää paistamisen uunissa.
2. Mausta seläke suolalla ja pippurilla.
3. Lämmitä voideltu pata ja paista liha joka puolelta niin, että pinta ruskistuu. Kuori ja lohko sipuli, kuori valkosipuli ja silppua karkeasti. Paista lihan kanssa.
4. Lisää loput ainekset.
5. Lämmitä uuni 125 asteeseen ja aseta kannellinen pata uunin alaosaan noin
4–5 tunniksi, kunnes liha on hyvin mureaa.