Lohicarpaccio
4:lle
Ainekset
Noin 300 g lohifileetä
Kastike
1 kananmuna
1 puristettu valkosipulin kynsi
1 tl dijon sinappia
1 1/2 tl TABASCO® Chipotle kastiketta
1 dl oliiviöljyä
Maldon suolaa
Vasta jauhettua valkopippuria
soijakastiketta
2 avokadoa
Noin 50 g parmesaania
Yrttisekoitusta
Vasta jauhettua mustapippuria
Valmistus
1. Puhdista lohi ja laita se pakastimeen yön ajaksi.
2. Kiehauta vesi ja laita muna veteen, keitä kaksi minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori muna ja laita se monitoimikoneeseen.
3. Lisää valkosipuli, sinappi ja TABASCO® Chipotle kastike ja sekoita. Kaada öljy ohuena juovana sekoittaen samalla.
4. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
5. Ota lohi pakastimesta ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi lihan ollessa vielä hieman jäistä. Asettele lautasille.
6. Kuori avokadot, poista kivet ja jaa hedelmät pienemmiksi paloiksi. Asettele avokadopalat lohen päälle ja ripottele päälle parmesaani, yrtit ja mustapippuri.
7. Kaada päälle kastikejuovia.